Nieuws

Carrousel Club Spaarnwoude doet mee aan kampioenschap

Op 21 april doet onze carrouselclub, CCS, mee aan de kampioenschappen. Deze vinden plaats op Any Dale.

Clinic houding en zit voor pensionklanten

Op 5 mei is er een clinic van Micha van Rheden, georganiseerd door Cherelle Pruim, eigenaresse van paard Tino. In de clinic gaat de aandacht naar je zit, je houding en recht gericht blijven. Kosten: EUR 40,00. Twee combinaties per keer, drie kwartier per combinatie. Er is plek voor  maximaal 12 deelnemers!  Aanmelden en afrekenen doe je bij Cherelle. Iedereen is welkom om te komen kijken!

Buitenritten

Wil je graag mee op buitenrit door recreatiegebied Spaarnwoude?

Op 5 mei, 12 mei, 20 mei en 9 juni zijn er buitenritten.

Meer informatie vragen en aanmelden kan op de manege!

Zorg dat je er op tijd bij bent!

Moederdag vol leuke activiteiten!

Wil je als ouder en/of verzorgende met je kind samen rijden? Een gezellige moederdaggroepsles is dan de uitkomst! Misschien kom je iedere keer kijken naar de lessen van je kind en heb je weleens gedacht “Dat wil ik ook proberen!” Dat kan op Moederdag! Voor beginners starten we om 12.00 uur en voor half gevorderden en gevorderden starten we om 13.00 uur.

Ook is er op Moederdag een buitenrit voor gevorderden. We vertrekken om 11.00 uur.

Aanmelden voor de Moederdagactiviteiten kan op de manege.

De reguliere les van 10.30 uur gaat gewoon door!

Kinderfeestjesdagen!

Ben je jarig of heb je iets anders te vieren met je vriendjes en vriendinnetjes? Je kunt nu je kinderfeestje organiseren op een aantal data die we speciaal daarvoor gereserveerd hebben. Kijk in de activiteitenkalender wanneer er plek is!

Niet vergeten…

  • Op Koningsdag, 27 april, gaan de reguliere lessen niet door
  • Er zijn weer ponydagen tijdens de meivakantie
  • Op Hemelvaartsdag, 9 mei, gaan de reguliere lessen niet door

Bekijk voor alle belangrijke data en activiteiten onze activiteitenkalender!

 

Geslaagde dressuurclinic

Op 17 maart vond een dressuurclinic plaats op onze manege, gegeven door Wendy den Hartog. Zij is Grand Prix amazone en jurylid Lichte Tour. Haar vriendelijke en humorvolle aanpak zorgde voor blije ruiters, paarden en pony’s!

In de kantine waren de tips en adviezen van Wendy goed te horen via de geluidsinstallatie. Voor de kijkers was het daardoor ook super leerzaam.

Doe alsof je je plas ophoudt!

Wendy heeft speciale aandacht voor je houding, zit en ‘mentale zijn’ en leert je dat je met ontspanning meer bereikt dan met controle. De tip van de dag was: Als je een overgang maakt van draf naar stap, doe je dit met je zit. “Je doet dan gewoon net alsof je je plas ophoudt.”

Die onthouden we!

Dank je wel Wendy en we kijken uit naar een volgende keer!

Astrid en Latte

Tip van Astrid: “Praat tegen je paard!”

We hebben de belangrijkste tips op een rijtje gezet:

  • Soms is het tegenovergestelde nodig. Als jouw paard of pony een voorkeur heeft voor de binnenhoefslag, leer je hem juist door de hoeken te gaan. Jij bepaalt.
  • Vind je paard iets eng? Dwing hem niet door streng te zijn, maar laat hem juist met ontspannen teugeldruk langs het enge object gaan. Een beloning hoort erbij!
  • Moet je erg veel beenhulpen geven? Zorg dat je met één duidelijke beenhulp goed doorkomt en wees geduldig. Het kan even duren voordat je paard begrijpt dat je juist minder bent gaan doen. Maar door consequent te zijn lukt het uiteindelijk!
  • Zit recht met ontspannen schouders en in het midden van je zadel. Je paard heeft er last van als je gewicht aan één kant zwaarder is.
  • Let op je eigen ‘mentale zijn’. Ben je een controlfreak? Laat de controle los en geef je paard vertrouwen. Als jij alles okay vindt, neemt je paard dat van je over.
  • Tijdens doorzitten gaat het niet over hoe jij lekker zit en met welk tempo, maar hoe het paard het aanbiedt. Jij past je daarop aan. Zorg wel dat hij regelmaat houdt. Kies bewust voor doorzitten of lichtrijden.
  • Praat tegen je paard! Belonen met je stem… BRAAAAF!
  • Soms lijkt ‘mooi’ rijden heel mooi, maar is het toch beter voor je paard om met iets langere hals te lopen. De spieren moeten goed los zijn voordat je je paard ‘bij elkaar’ rijdt.

In het filmpje Precious met pony Storm tijdens de clinic

Tip van Precious: “Eén beenhulp moet genoeg zijn om de draf te verruimen.” (in het filmpje rijdt ze normale draf)