Carrousel Club Net ff Anders

Carrouselgroep Net FF Anders

Net ff Anders is begonnen met rijden in 2004.

Er wordt geoefend op elke woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

De carrouselgroep bestaat dit jaar uit 16 ruiters/amazones die in een geordende colonne met 2-en naast elkaar een aantal dressuurfiguren uitvoeren. De manoeuvres worden gereden op door de groep zelf samengestelde en uitgezochte muziek. Het gaat dus niet om een soort show, maar om heel precies uitgevoerde en met stijl gereden figuren. Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep, waarbij geen enkele ruiter/amazone of paard opvalt, en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar het niveau bepalen.

Elk jaar worden een aantal onderlinge wedstrijden gereden tegen andere maneges en 1x per jaar de Nederlandse Carrouselkampioenschappen.

In 2010 heeft er een flinke team wisseling plaats gevonden en is Christa Vredenburg ingestapt als Commandant.

Het redelijk onervaren nieuwe team heeft op de Nederlandse Kampioenschappen in Haarlem in 2011 zich echter goed staande weten te houden in de D-poule met een 7e plaats. Tijdens de kampioenschappen van 2012 zijn we 5e geworden.

Flink gemotiveerd zijn wij nu bezig om onze manoeuvres? verder te verbeteren en de puntjes op de i te zetten. Dit seizoen zijn we gestart met 16 ruiters/amazones. Figuren zijn hierop aangepast om in 2013 weer goed voor de dag te komen op het NK.

Tijdens de FNRS Opendag van 22 september 2012 hebben wij een demonstratie gereden. Daar zijn opnames van gemaakt.

?