Paard/pony in halfpension

Een paard of pony in half pension

Wanneer u wat vaker op hetzelfde paard of pony wilt rijden bestaat er bij ons de mogelijkheid om een paard of pony in half pension te nemen. U heeft dan toch een beetje het idee dat u een eigen paard of pony heeft maar u heeft geen last van hoge of onverwachte kosten van dierenarts of hoefsmid. Als het paard kreupel is bestaat de mogelijkheid om, indien u dat wilt, op een ander paard te rijden.

Half pension houdt in dat u drie keer per week met uw paard of pony in de les mag rijden. Op zondag bestaat de mogelijkheid om zelfstandig, op het terrein van Manege Spaarnwoude te rijden, mits wij het paard niet nodig hebben voor andere activiteiten bijvoorbeeld een wedstrijd of buitenrit. Tevens moet je in het bezit zijn van het F6 certificaat van de FNRS. Dit gaat altijd in overleg met uw instructeur. Voor tarieven zie prijs informatie.

Voor de lessen betaalt u het tarief voor pensionpaarden. Wanneer u een les mist kan deze (mits u tijdig heeft afgezegd) in dezelfde of opvolgende week worden ingehaald. Kunt u twee of meer weken niet rijden dan wordt het half pension omgezet in losse lessen.

  • Half pension is alleen mogelijk per hele maand (ook in de zomermaanden) – Het is niet zo dat wanneer u een paard of pony in half pension heeft er op de dag dat u rijdt geen andere ruiters op het paard mogen rijden. (Dit geldt ook voor de zondag.)
  • Er wordt van u verwacht dat u het paard net als bij een eigen paard wat extra verzorging geeft bijvoorbeeld hoeven teren/vetten of het schoonmaken en invetten van zadel en hoofdstel.
  • Kunt u (ondanks overleg en advies van uw instructeur) niet overweg met uw paard of pony (of uw paard of pony niet met u) proberen wij een ander geschikt paard of pony voor u te vinden.
  • Wilt u het halfpension beëindigen laat dit dan ruim van tevoren weten.