FNRS Wedstrijdregelement

5 sterren

FNRS wedstrijden

Manege Spaarnwoude probeert 1 maal per maand een FNRS wedstrijd te houden. Voor deelname aan deze wedstrijden gelden bepaalde regels, die terug te vinden zijn in het reglement.

Inschrijven is mogelijk voor iedereen die bij Manege Spaarnwoude staat of rijdt en in het bezit is van een FNRS paspoort (aan te vragen in de kantine van Manege Spaarnwoude). Ook als je niet bij Manege Spaarnwoude staat of rijdt kun je meedoen, je moet dan wel een FNRS paspoort hebben.

Voor alle deelnemende paarden/pony’s geldt dat de papieren van je paard/pony (entingen etc.) in orde moeten zijn. Zowel je paspoort als de papieren van je paard/pony moeten op de wedstrijd dag zelf meegenomen worden. Voor de paarden/pony’s van Manege Spaarnwoude geldt dat de papieren al bij het secretariaat aanwezig zijn.

Verdere informatie over wat een FNRS wedstrijd in houdt (de proeven, wanneer je een promotiepunt haalt, wanneer je diploma moet rijden (theorie), hoe vaak je een proefje mag rijden, etc.) kun je vinden in het boek “Leer paardrijden met plezier” , verkrijgbaar in de kantine van Manege Spaarnwoude of via de website www.ruiterpaspoort.nl.

Mocht u toch nog verdere vragen hebben dan kunt u het ons ook altijd vragen.

Reglement

 1. Je moet je zelf inschrijven aan de bar om mee te mogen doen aan een proefje. Geef dan tevens je keuze van? paard/pony door (minimaal 2) en welke proef je moet starten. De instructeur bepaald uiteindelijk op wie je je proefje rijdt.
 2. Inschrijven is direct betalen.
 3. Tot de woensdag voor de wedstrijd kunnen afzeggingen nog doorgegeven ?worden.? Niet tijdig afzeggen betekend altijd dat je je inschrijfgeld verschuldigd bent!
 4. Tot de woensdag voor de wedstrijd kunnen wijzigingen nog doorgegeven worden.
 5. De donderdag voor de wedstrijd wordt de startlijst gemaakt en opgehangen in de kantine en gepubliceerd op de website (www.manegespaarnwoude.nl). Ook wordt deze, indien mogelijk, gemaild aan de deelnemers.
  Daarna is de startlijst definitief en kan er niets meer gewijzigd worden, tenzij echt noodzakelijk.
 6. Op de dag zelf minimaal een uur van tevoren aanwezig zijn en je melden in de kantine met je geldige FNRS paspoort. Zorg ervoor dat je jaarzegel (te vinden op je factuur) in je paspoort zit, anders mag je niet meedoen!
 7. Check op de dag zelf of je tijd nog hetzelfde is en vraag of alles nog op tijd loopt. Houdt altijd rekening met in- of uitlooptijd.
 8. Paard of pony moet
  1. Netjes gepoetst zijn
  2. Netjes gevlochten zijn
  3. Opgezadeld zijn met zadeldeken en een net (wit) sjabrakje.
 9. De ruiter moet
  1. Een goedgekeurde cap
  2. Een nette rijbroek aan (bij voorkeur wit)
  3. Zwart (rij) jasje of een zwarte trui aan
  4. Witte handschoenen dragen
  5. Een plastron dragen.
 10. Voordat je gaat inrijden je poetsspullen in de stal of in je kast opruimen en je plekje aanvegen, zodat niemand in jouw rommel staat en je spullen goed zijn opgeborgen.
 11. Zodra je klaar bent met je proefje zet je, ?je paard/pony netjes (vlechtjes eruit halen, hoeven krabben en even borstelen) op stal of geef je hem over aan de volgende ruiter. Ook nu weer netjes je spullen opruimen.
 12. Bit afspoelen en met ?je zadel netjes, met het manege dekje weer onder het zadel en de zadeldeken over het zadel, weer ophangen.
 13. Help elkaar en wees stil op stal en op het achtererf, iedereen wil met rust en plezier een proefje rijden! Dus ook niet rennen op stal of op het achtererf!
 14. En vergeet? niet: wedstrijd rijden doe je ook voor je plezier!!!!!